Home Klantverhalen IKC Toermalijn

IKC Toermalijn stelt efficiënt onderwijs voorop en kiest daarom voor Prowise GO

Twee werkende leerlingen op een Prowise Chromebook

“We hebben verschillende aanbieders voorbij zien komen binnen onze school, maar zij boden niet het volledige pakket. We vertrouwen erop met Prowise GO dit totaalplaatje nu gevonden te hebben”

In het voorjaar van 2023 is IKC Toermalijn, stichting SKOFV, in Lelystad overgestapt op de online leeromgeving Prowise GO. “We hebben verschillende aanbieders voorbij zien komen binnen onze school, maar zij boden niet het volledige pakket. We vertrouwen erop met Prowise GO dit totaalplaatje nu gevonden te hebben”, vertelt Ronald Schröduer, leerkracht IKC Toermalijn Lelystad.

IKC Toermalijn heeft met haar 300 leerlingen en 25 leerkrachten het laatste jaar al heel wat veranderingen doorgevoerd. De basisschool is omgezet naar een Integraal Kindcentrum en is teruggegaan naar één centrale locatie. Daarnaast hebben we alles compleet gerenoveerd en zijn nieuwe methodieken voor basisvakken aangeschaft. Daarbij kan een complete online leeromgeving zoals Prowise GO natuurlijk volledig ondersteunen.

 

Keuze voor Prowise

De school werkt al meer dan 10 jaar met digiborden van Prowise. En na de hardware volgde al snel de Prowise Presenter-software, die leerkrachten anno 2023 nog steeds inzetten. Ze merken dat er met de ontwikkeling van de producten en software geluisterd wordt naar de leerkracht zonder dat de kwaliteit verloren gaat. “We ervaren de communicatie met Prowise als warm en transparant.”

 

Waar is IKC Toermalijn precies naar op zoek

Voor de implementatie liepen alle leerkrachten er tegenaan dat de (oefen)software die werd gebruikt niet constant doorontwikkeld werd. “Efficiënt leren staat bij ons voorop. Wij streven ernaar dat leerlingen efficiënt leren met software die snel en constant ontwikkeld wordt. Bij Prowise is dat ontwikkeltempo zeer prettig”, aldus Ronald Schröduer. “Daarnaast staat bij ons privacy hoog in het vaandel en willen we graag dat een leerling eenvoudig, maar zeker ook veilig kan in- en uitloggen.”

 

Een passende online leeromgeving

IKC Toermalijn werkte voorheen met een andere online leeromgeving. “Het portaal werkte niet optimaal en is naar onze mening nooit voldoende doorontwikkeld. Mede hierom zijn we op zoek gegaan naar een andere passende online leeromgeving en kwamen we twee jaar geleden al uit bij Prowise GO. Echter wilden wij graag bij onze huidige netwerkbeheerder blijven en alleen gebruik maken van de online omgeving. Helaas kon Prowise destijds hier niet in faciliteren en zijn we niet overgegaan tot een overeenkomst.”

“Gelukkig kwam Maarten (Prowise) vorig jaar met het heugelijke nieuws dat Prowise GO vanaf dat moment ook afgenomen kan worden met alleen de online leeromgeving, zonder it-beheer. Wij kenden alle voordelen van Prowise GO al en hebben hier dus niet lang over na hoeven denken.”

 

Prowise GO ‘dashboard only’

Doordat de school graag bij hun eigen netwerkbeheerder wil blijven, hebben ze gekozen voor de ‘dashboard only’ optie. Hierbij faciliteren wij als Prowise het gehele portaal inclusief alle klassenmanagementfuncties, onderwijssoftware en koppelingen, maar blijft het it-beheer bij de huidige netwerkbeheerder van de school. “We hebben onlangs al honderd Windows-devices aangekocht voor de gehele school. Hier willen we graag Prowise GO op gaan gebruiken”. Ernst vervolgt: “Met Prowise GO zijn er meerdere adaptieve mogelijkheden voor onze leerlingen. Zo kunnen ze met Prowise Learn oefenen op hun eigen niveau en aan hun eigen doel. En misschien wel het mooiste van alles, er is ultieme controle voor de leerkracht”.

 

Quickscan

Ondanks dat het it-beheer bij de huidige netwerkbeheerder van de school blijft, voert Prowise alsnog een quickscan uit. Tijdens deze quickscan kijken de Prowise GO-experts naar de huidige werkplekken van de school: voldoet het wifinetwerk aan de gewenste sterkte die nodig is voor Prowise GO? Is de patchkast klaar voor de toekomst? Zijn de aanwezige routers, switches en/of accesspoints voldoende voor een optimale ervaring met de online leeromgeving?

Uit deze quickscan wordt een adviesrapport opgemaakt die vervolgens met de netwerkbeheerder van de school gedeeld wordt. Zo kan de infrastructuur geoptimaliseerd worden voordat Prowise GO daadwerkelijk geïmplementeerd wordt.

 

De sneak peek van Prowise GO

Het implementeren van nieuwe software kan in het onderwijs een grote uitdaging zijn. Daarom hebben we voorafgaand aan de daadwerkelijke implementatie een “sneak peek-sessie” georganiseerd om alle leerkrachten van het team alvast warm te maken voor de komende software. We waren uitgenodigd tijdens de studietweedaagse van het team in Buurse waar we gezellig in de woonkamer van de groepsaccommodatie Prowise GO konden toelichten. “Prowise GO, een prachtig systeem waar wij als IKC Toermalijn de komende maanden op overstappen”, was onze introductie gegeven door Ernst aan het team.

 

Implementatie

Na het uitvoeren van de grondige quickscan en het uitgeven van het adviesrapport zijn wij, Prowise, in overleg met IKC Toermalijn gestart met de implementatie van Prowise GO. Tijdens de implementatie hebben wij als team de volledige installatie van het netwerk, de software en hardware voor onze rekening genomen. Hierbij hebben we continu samengewerkt met de school en hun netwerkbeheerder om ervoor te zorgen dat de implementatie naadloos aansloot op de wensen van IKC Toermalijn.

Bij Prowise begrijpen we dat scholen al vaak investeren in technologie, waaronder leerlingdevices. Wij geloven sterk in duurzaamheid en hergebruik en daarom ondersteunen wij ook het gebruik van bestaande devices bij de implementatie van Prowise GO. Het is goed om te zien dat IKC Toermalijn ook nadacht over verduurzaming en aangaf graag de huidige Windows-devices te willen gebruiken voor Prowise GO. Dit bespaart niet alleen op kosten voor de school, maar vermindert ook de hoeveelheid elektronisch afval. Bovendien werkt Prowise GO op zowel Google- als Windows-apparaten, dus maakt het voor ons niet uit welk besturingssysteem er wordt gekozen. Wij willen de school graag flexibiliteit bieden om hun bestaande technologie te gebruiken en tegelijkertijd te profiteren van onze krachtige educatieve software.

 

Ready, Set, GO!

Natuurlijk draaien wij na de implementatie niet zomaar de knop om, maar vinden wij het belangrijk dat het hele team dat met Prowise GO gaat werken volledig op de hoogte is van alle functies en mogelijkheden van het nieuwe portaal. Daarom geven wij altijd voordat de daadwerkelijke knop omgezet wordt, een Prowise GO kick-off op de school. Tijdens deze kick-off leggen we alles stap voor stap uit en beantwoorden we alle vragen zodat iedereen goed voorbereid aan de slag kan gaan. “Prowise GO geeft ons meer adaptieve mogelijkheden voor de leerling, laat iedereen oefenen op hun eigen niveau en eigen doel én misschien wel het mooiste: ultieme controle voor de leerkracht”, aldus Ernst. IKC Toermalijn is nu klaar voor Prowise GO!

 

Hoe gaat het met…?

Nadat de school Prowise GO twee maanden effectief heeft gebruikt, gaan wij namens Prowise altijd langs om te kijken hoe tevreden ze zijn met het gebruik van het nieuwe onderwijsplatform. Het is voor ons belangrijk om te weten of de software voldoet aan de verwachtingen van de school en of er nog verbeterpunten zijn.

“De leerkrachten zijn erg enthousiast over de software en merken op dat het hen veel tijd bespaart bij het inrichten van het dashboard”, aldus Ronald. Ook wordt het als zeer prettig ervaren dat de software intuïtief is en dat ze daarom snel de juiste informatie kunnen vinden. Prowise GO stelt de leerkrachten in staat om de voortgang van de leerlingen beter te monitoren en te volgen. Hierdoor kan IKC Toermalijn gerichter bijsturen en de leerlingen beter begeleiden. “We merken ook dat ouders erg enthousiast zijn over Prowise GO. Leerlingen kunnen nu op een veilige en afgeschermde manier thuis de software van school gebruiken”, vertelt Ernst.

Uit de evaluatie is gebleken dat zowel leerkrachten als leerlingen het nieuwe onderwijsplatform Prowise GO vol enthousiasme in gebruik hebben genomen. Door gebruik te maken van de functionaliteiten van het innovatieve platform, hebben de leerlingen een interactieve en betrokken leerervaring gekregen. Het gebruiksgemak en de flexibiliteit van Prowise GO hebben bijgedragen aan een efficiëntere lesmethode, waardoor zowel leerkrachten als leerlingen nu al van de implementatie profiteren.

IKC Toermalijn is voor Prowise GO. Wanneer stapt jouw school over? Ontdek zelf de voordelen van Prowise GO en de impact ervan op het onderwijs!