Prowise GO sluit aan bij de huidige wijze van onderwijs

Leerkrachten van Basisschool De Korenbloem die werken met Prowise GO

“Na de instructie werken leerlingen zelfstandig doordat ik in één keer een link deel met de hele klas.”

Basisschool De Korenbloem in Oirschot is één van de veertien scholen van RBOB de Kempen en werkt sinds kort met Prowise GO. Een stap die goed past bij deze innovatieve school en waar ze erg tevreden mee zijn. Ict’ers Maud van der Rijt en Dave Coumans vertellen over de overstap, hoe collega-leerkrachten reageren op Prowise GO en hoe de school dankzij deze verandering meer kan focussen op individueel leren.

Leerkrachten van Basisschool De Korenbloem die werken met Prowise GO

Het programma dat de school vóór Prowise GO gebruikte stond stil en groeide niet mee met de maatschappij vond Dave. Via de bovenschoolse ict’er kwam de school bij Prowise GO terecht. “Als je Prowise GO vergelijkt met het product dat we voorheen hadden en ziet hoe het werkt, dan zie je dat bij Prowise GO veel meer mogelijkheden liggen om aan te sluiten bij je leerlingen en de huidige wijze van onderwijs. Het is een product dat volop in ontwikkeling is. Dan is de keuze snel gemaakt.”

 

Overzichtelijke portal
De portal van Prowise GO vindt Dave een stuk overzichtelijker. “Vergeleken met voorheen kunnen we nu eenvoudiger programma’s of links toevoegen aan het overzicht voor leerlingen én voor onszelf.” De portal, ook wel het dashboard genoemd, is de startpagina die leerkrachten en leerlingen zien wanneer ze Prowise GO openen. Leerkrachten zetten hier educatieve programma’s, applicaties of links klaar. Wat Maud met name als voorbeeld noemt is dat ze zelf het dashboard kunnen aanpassen. Voorheen moesten ze hiervoor contact opnemen met een beheerder, bij Prowise GO ben je zelf de beheerder. Ook voor leerlingen is het dashboard overzichtelijk. Maud: “Hier zie je pictogrammen die voor de kinderen bekend zijn, dat maakt het overzichtelijk. De programma’s waar we een link mee hebben in Basispoort, zijn ook direct zichtbaar.”