Home Nieuws & events Prowise levert 15.000 digitale schermen voor Duitse klaslokalen

August 4, 2023

Prowise levert 15.000 digitale schermen voor Duitse klaslokalen

Touchscreens met hoge standaarden en gegevensbeveiliging en privacy in het klaslokaal.

Meerdere leerlingen werken tegelijk op Prowise touchscreen

Het Nederlandse IT- en onderwijsbedrijf Prowise gaat de komende vier jaar 15.000 klaslokalen in zeven Duitse deelstaten voorzien van grote schermen. Dit zal een enorme impuls geven aan de digitalisering van scholen in Duitsland. Het contract is na een Europese aanbesteding gegund door de Duitse coöperatie ProVitako, die uitsluitend bestaat uit publieke IT-dienstverleners. Het contract is ongeveer 45 miljoen euro waard en komt ook in aanmerking voor subsidies. De nieuwe interactieve whiteboards worden de komende vier jaar geïnstalleerd in ongeveer 500 scholen in de Duitse deelstaten Berlijn en Brandenburg via onze partner ARKTIS IT solutions. en in Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen, Beieren, Saksen en Mecklenburg-Vorpommern door Prowise zelf.

 

Dataveiligheid

Doorslaggevend voor de gunning van het contract was naast de goede prijs-prestatieverhouding en het hoge betrouwbaarheidsniveau vooral het voldoen aan de vereiste hoge standaarden voor databeveiliging en -bescherming. Net als in voorgaande jaren kreeg Prowise in 2023 het keurmerk voor databeveiliging “IT-Grundschutz” van het Bundesamt für Informationssicherheit (BSI).

 

Duurzame samenwerking

“Er gaat bijna geen week voorbij dat we geen aanbesteding winnen”, zegt Prowise CSO Liesbeth Ahrens. Dat de coöperatie ProVitako opnieuw en in deze mate voor Prowise heeft gekozen, maakt haar en het team erg trots. “We zijn erg blij dat we deze duurzame samenwerking met ProVitako verder kunnen uitbouwen. Het feit dat zo’n vooruitstrevende en grote coöperatie als ProVitako vertrouwen in ons stelt, bewijst dat onze filosofie klopt als het gaat om prijs, kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. Software-updates lopen bijvoorbeeld via onze eigen servers in Duitsland,” verzekert Ahrens. “Zo bewijzen we keer op keer dat we de meest betrouwbare en veilige onderwijsoplossing op de markt zijn.”

 

Certificeringen

Managing Director Michael Ahrens: “In de wereld van vandaag is gegevensbeveiliging een van de belangrijkste kwaliteitseisen voor een IT-product. We zien dat onze visie op gegevensbescherming en -beveiliging door het Duitse onderwijssysteem wordt geaccepteerd. Er is geen andere leverancier van touchscreens op de onderwijsmarkt die dezelfde onafhankelijke certificeringen voor dataprotectie en -beveiliging kan laten zien als Prowise. De gecertificeerde producten en diensten worden volledig ontwikkeld, gecontroleerd en onderhouden door onze eigen medewerkers.”

 

Een stap vooruit in de digitalisering van het onderwijs

“ProVitako bundelt al jaren de inkoopbehoeften van haar leden en bereikt met elke nieuwe gunning een groter bereik. Vooral in de schoolsector is de vraag nog steeds erg groot, zoals blijkt uit het inkoopproject “Modulbaukasten Schul-IT” dat net door ProVitako is gelanceerd. Hierin bespreken onze leden in samenspraak de randvoorwaarden die nodig zijn voor de inkoop en formuleren ze uniforme prestatiespecificaties voor de uitrustingskenmerken. Met Prowise hebben we in de module “presentatietechniek” een partner binnengehaald die vooral in het onderwijs veel ervaring heeft en zorgt voor een betrouwbare digitale infrastructuur voor docenten en leerlingen. Databeveiliging en IT-veiligheid, evenals een kosteneffectief aanbod van de gevraagde functionaliteiten, zijn succesfactoren voor een samenwerking met ProVitako”, bevestigt het bestuur van de coöperatie.

 

Prowise blijft groeien

Liesbeth Ahrens: “Prowise blijft groeien en zal dat ook blijven doen. De 26 landen waar we zaken mee doen hebben de digitalisering van het onderwijs allemaal hoog op de agenda staan. Als je kijkt naar onze groei sinds de oprichting in 2009, zie je een constante sterk stijgende lijn. Het aantal verkochte schermen steeg in 2022 met 25% ten opzichte van 2021. In 2023 zouden we een constante groei van minstens 20% kunnen zien, en dat is nog zonder de order van ProVitako. De prognose voor volgend jaar is zelfs nog beter.

Gerelateerde berichten

Media Partnerschap tussen SCS en Prowise om Zwitserse scholen te ondersteunen op weg naar digitaal onderwijs

Nieuw partnerschap voor digitaal onderwijs in Zwitserland

Met trots kondigen we dan ook aan dat we een partner hebben gevonden in SCS, een gerenommeerde Zwitserse AV-specialist met een expertise in het leveren van innovatieve educatieve oplossingen.
Lees meer
Prowise Touchscreen One Interface van Prowise Touchscreen One G2 98"

Mega 98″ Prowise Touchscreen One G2 revolutioneert klaslokalen

We zijn verheugd om de komst aan te kondigen van het nieuwste technologische wonder - de 98" Prowise Touchscreen One G2!
Lees meer
Privacy & Security Prowise Touchscreen Ten met daarbij het BSI IT Grundschutz certificaat

Prowise sleept goedkeuring Duitse overheid binnen met BSI IT-Grundschutz-certificaat

Het Duitse Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI) heeft Prowise het keurmerk ‘IT-Grundschutz’ toegekend.
Lees meer