Home Nieuws & events Nieuw: Central 5.0 de basis voor een startklaar digibord

August 28, 2023

Nieuw: Central 5.0 de basis voor een startklaar digibord

Prowise Central omvat alle basisbenodigdheden om meteen aan de slag te gaan met het digibord in de klas.

Prowise Central 5.0 vormt de basis voor een startklaar digibord

Vanaf eind augustus verrijken we bijna 100.000 digiborden wereldwijd. Oftewel met bestaande hardware voegen we de laatste snufjes technologische software toe die Prowise heeft opgehaald bij haar klantpanels en gebruikers. Ieder touchscreen is 5 jaar lang voorzien van automatische en gratis updates, die we via veilige, eigen servers over-the-air (OTA) versturen. Het touchscreen-besturingssysteem Central wordt, net als al onze producten, volledig ontwikkeld door ons eigen team in Budel.

 

Wat is nieuw in Central 5.0?

 

Filemanager

De vernieuwde Filemanager voldoet aan alle verwachtingen en biedt nu ook de mogelijkheid om bestanden op te slaan en te openen vanuit de Cloud of een netwerk-drive.

ProNote

Omdat we bij Prowise privacy en security hoog in het vaandel hebben staan, hebben we nu de mogelijkheid in ProNote toegevoegd om bestanden beveiligd op te slaan en te openen met encryptie (wachtwoord).

Prowise Magic Remote*

Gebruik de afstandsbediening als pointer of muis en bedien het scherm vanuit elke hoek in de klas. Met de vergrootglas- of spotlightfunctie kan makkelijk een deel van het scherm vergroot of uitgelicht worden.

*De Prowise Magic Remote is apart verkrijgbaar.

Login systeem

Bij gebruik van Prowise Screen Control is het nu mogelijk om met een Prowise-account in te loggen in de Central-omgeving van het digibord. Zo zijn bestanden eenvoudig op te slaan in de eigen filemanager. Deze worden opgeslagen in de cloud en zijn op ieder gewenst Prowise Touchscreen te openen. Super handig bij het wisselen van klaslokaal.

Prowise Appstore

Het is nu nog makkelijker om apps te downloaden of te verwijderen. Wordt Prowise Screen Control gebruikt? Dan heeft de admin nu ook de mogelijkheid om de Prowise Appstore actief te maken om apps te installeren die niet worden gepushed.

 

 

Prowise Screen Control

Prowise Central is perfect compatibel met Prowise Screen Control. Met deze uitgebreide beheerssoftware kunnen IT-medewerkers alle digiborden op school vanaf één locatie aansturen.

Notificaties en alerts

Maak je gebruik van Prowise Screen Control, dan heb je nu de mogelijkheid om heel gemakkelijk een melding of alert naar alle devices, een groep of een individueel device te sturen (mits deze gekoppeld zijn met Prowise Screen Control).

Push configurations

Admin-gebruikers kunnen nu nieuwe touchscreen-instellingen rechtstreeks naar schermen pushen, zonder dat het scherm opnieuw opgestart hoeft te worden.

Blocklist urls

Admin-gebruikers hebben de mogelijkheid om urls te blokkeren voor de Prowise Browser.

 

Hoogste privacy- en securitystandaarden

Dat onze producten voldoen aan de strenge Europese privacywetgeving, spreekt voor zich. Maar daar houdt privacybescherming voor ons niet op. Alles wordt ook uitvoerig en regelmatig getest, onder andere door ethische hackers en onafhankelijke certificeerders. En dat loont: als enige producent van onderwijssoftware ontvingen we onlangs een hercertificering van de prestigieuze IT-Grundschutz-certificering van het Duitse BSI.

Gerelateerde berichten

Prowise Learn Learn update

Twee verbeteringen in Prowise Learn

We zijn blij je te kunnen vertellen dat we twee nieuwe verbeteringen hebben doorgevoerd in Prowise Learn. In deze blog vertellen we je er meer over.
Lees meer
Events

Gespecialiseerd Onderwijsdag

Gewoon Speciaal ICT organiseert samen met Prowise op 27 maart een dag speciaal voor het gespecialiseerd onderwijs.
Lees meer
Events IPON 28-29 Februari 2024

IPON 2024

Op 28 en 29 februari kun je Prowise vinden op de IPON in de Jaarbeurs Utrecht. Neem een bezoekje aan onze stand (B11) en volg onze workshops!
Lees meer