Home Klantverhalen Openbare Basisschool de Dissel-Daltonschool Prowise Presenter

“Altijd bezig met het maken van lesmateriaal”

Leerkracht Roelien van Openbare Basisschool de Dissel-Daltonschool maakt zelf materiaal in Prowise Presenter

“In kleine groepjes starten leerlingen een ProConnect-sessie op om het tegen elkaar op te nemen in een rekengame.”

De energieke Roelien is altijd bezig met het maken van lesmateriaal en dit doet ze met name in Prowise Presenter. Ze geeft les aan de leerlingen van groep 7 van Openbare Basisschool de Dissel-Daltonschool in Ruinerwold. Op deze school wordt gewerkt met Prowise Presenter en Roelien is hier een voorbeeld in: “Als je ziet wat voor mooie dingen je kunt…”

Leerkracht Roelien van Openbare Basisschool de Dissel-Daltonschool maakt zelf materiaal in Prowise Presenter

Roelien houdt ervan nieuwe dingen uit te proberen en innovatief te zijn. “Wanneer ik denk dat een programma of product waarde heeft voor het onderwijs, dan ga ik het verder uitdragen”, vertelt Roelien. Vanuit dit oogpunt is ze jaren geleden gestart met Presenter. Na veel gebruik merkt ze zelf ook dat ze een ontwikkeling doormaakt: “Als ik kijk naar de allereerste presentaties en de presentaties die ik nu maak, dan zie ik daar een flink ontwikkelproces in terug. Je leert echt werken met een programma door ‘te doen’ en binnen de kortste keren maak je met gemak gebruik van alle functies die het programma te bieden heeft.”

 

Van dagplanning tot complete les
Het gebruik van Prowise Presenter begint al met de dagplanning. “Mijn dag- en weekplanning staan de hele dag open in de klas, zodat de leerlingen weten wat we gaan doen. Daarnaast zet ik de instructies alvast klaar en eventuele achtergronden voor rekenen of schrijven waar we die dag mee aan de slag gaan”, vertelt Roelien. “Ik zet meestal voor een week het materiaal klaar en dan staat alles onder één dak in Presenter.”