Home Nieuws & events Lessen maken? Je nieuwe digitale assistent Tessa doet het in 2 minuten

October 19, 2023

Lessen maken? Je nieuwe digitale assistent Tessa doet het in 2 minuten

Kom jij als leerkracht ook regelmatig tijd tekort? Geen zorgen: Tessa, de gloednieuwe digitale assistent van Prowise, staat vanaf nu aan je zijde om je workload te verkleinen.

Les gemaakt door Tessa TeachAssist in Prowise Presenter

Kom jij als leerkracht ook regelmatig tijd tekort? Geen zorgen: Tessa, de gloednieuwe digitale assistent van Prowise, staat vanaf nu aan je zijde om je workload te verkleinen. Deze innovatieve AI-tool van Prowise heeft genoeg aan een vijftal vragen en twee minuten om een les op maat uit te werken, van a tot z. Zo ben je niet langer uren kwijt aan het voorbereiden van je lessen en kun je je focussen op wat écht telt: boeiend en interactief lesgeven aan je leerlingen!

 

Hoe werkt Tessa?
Je kan Tessa met één simpele klik activeren in Prowise Presenter, de gratis whiteboardsoftware van Prowise. Vervolgens informeert Tessa naar zaken als het onderwerp, de doelgroep en het gewenste aantal pagina’s van de les. Ook vraagt ze of je een voorkeurssjabbloon en specifieke inhoudselementen, zoals afbeeldingen, quizzen, oefenvragen, mindmaps en woordwolken wenst. Daarna schudt Tessa in een paar minuten een volledige les uit haar mouw. Even checken en je bent klaar om je les te starten! Je les is bovendien al opgeslagen bij je persoonlijke bestanden – makkelijk om terug te vinden, dus.

 

Makkelijk lessen voorbereiden
Tessa werd speciaal ontwikkeld om het leerkrachten zo makkelijk mogelijk te maken. IT-vaardigheden zijn dan ook geen vereiste om met de tool aan de slag te gaan. Integendeel: zodra je de hulp van Tessa inroept, neemt je gebruiksvriendelijke assistent je meteen bij de hand en wijst de rest zich vanzelf. Heb je toch vragen of feedback? Laat het ons zeker weten: op basis van feedback van gebruikers zullen we de betaversie van Tessa de komende tijd optimaliseren.

 

Aan de slag met Tessa
Wil je aan de slag met Tessa? Je vindt Tessa via het splash screen of in de rechterbovenhoek van Presenter, naast het Prowise-logo. Momenteel is deze nieuwe tool niet automatisch ingeschakeld in Prowise Presenter. Als je een leerkrachtaccount hebt dat deel uitmaakt van een schoolpakket, dan moet je eerst contact opnemen met de pakketbeheerder van je school. Die kan Tessa handmatig activeren in de beheermodule. Tijdens de bèta periode van Tessa hebben leerlingen geen toegang tot deze module.

Gerelateerde berichten

Prowise Presenter Leerling oefent zelfstandig met Prowise software

Overstappen naar Prowise software?

De overstap naar Prowise onderwijssoftware is eenvoudig en snel te regelen.
Lees meer