‘We willen lesgeven en geen techneuten zijn’

Ingang van een van de scholen van SKOSO

“Leerkrachten konden thuis lesgeven en waren binnen drie à vier weken digi-vaardiger dan normaal in een heel jaar.”

Dit voorjaar stapten de SKOSO-scholen over naar Prowise GO. En dat was geen moment te vroeg. Daags na de laatste kick-off training was de lockdown een feit. Tine Strikkers, Stafmedewerker Onderwijs, Innovatie en Technologie, vertelt: “Leerkrachten konden direct thuis lesgeven via GO en waren binnen drie à vier weken digi-vaardiger dan normaal gesproken in een heel jaar.”

Ingang van een van de scholen van SKOSO

SKOSO, Stichting Katholiek Onderwijs Sint-Oedenrode, is een onderwijsinstelling van zeven basisscholen in Sint-Oedenrode en de kerkdorpen Nijnsel, Olland en Boskant. De 120 leerkrachten geven les aan ongeveer 1.260 leerlingen. Sint-Oedenrode ligt onder de rook van Eindhoven.

 

Verantwoord triggeren
Voor SKOSO is ict geen doel, maar een middel om leerlingen ict-vaardig te maken in een steeds verder digitaliserende maatschappij. Bijkomend voordeel is dat gepersonaliseerd leren centraal staat, leerkrachten adaptief kunnen werken en hun voordeel kunnen doen met data. Tine Strikkers, Stafmedewerker Onderwijs, Innovatie en Technologie, vertelt: “We willen de kwaliteit van het onderwijs vergroten. Daarvoor moet je investeren in digitale middelen en vaardigheden van leerkrachten. De ontwikkeling van kinderen staat centraal. We willen ze op een goede manier triggeren zodat ze ict op een AVG-verantwoorde en ‘mediawijze’ manier gebruiken.”