Home Klantverhalen Stichting Fortior Algemeen

“Deze borden van Prowise bieden onze leerkrachten nieuwe onderwijskundige mogelijkheden om het didactisch repertoire uit te breiden.”

Leerlingen van Stichting Fortior werken met Prowise devices in de klas

Op de veertien scholen van Stichting Fortior in en rondom Venlo zijn afgelopen zomer 140 nieuwe Prowise-digiborden geïnstalleerd. De scholen zijn de allereerste onderwijsaanbieders in Nederland die aan de slag kunnen het met splinternieuwe Prowise Touchscreen Ten G2.

In totaal behoren er veertien scholen tot Stichting Fortior in het noorden van Limburg. De scholen (11 in Venlo, 1 in Lomm, 1 in Velden en 1 in Arcen) verzorgen onderwijs aan een kleine 3000 leerlingen op het regulier en speciaal basisonderwijs.

Leerlingen van Stichting Fortior werken met Prowise devices in de klas

Teamwork
“We zijn natuurlijk super trots dat Stichting Fortior opnieuw gekozen heeft voor onze digiborden”, vertelt onderwijsadviseur Raoul Oomen. “Het was tijdens de zomer een mooie operatie om de 140 nieuwe schermen te installeren in de klaslokalen. We wilden ervoor zorgen de leerkrachten na de vakantie een frisse, interactieve start konden maken en dat is dankzij teamwork van heel Prowise in een week tijd gelukt.”

 

Primeur
De scholen van Fortior hebben een primeur te pakken. Als eerste stichting van heel Nederland zijn er de allernieuwste digiborden van Prowise geïnstalleerd: de Prowise Touchscreens Ten G2. Het nieuwe digibord is voorzien van handige onderwijssoftware, vier pennen met oppakherkenning, een anti-bacteriële glasplaat, luchtkwaliteitssensoren en honderden educatieve tools en apps.

 

Toevoegen
“Deze borden van Prowise bieden onze leerkrachten nieuwe onderwijskundige mogelijkheden om het didactisch repertoire uit te breiden. Op het gebied van instructie, interactie en samenwerkend leren zijn er nieuwe werkvormen beschikbaar. Dit sluit aan bij de ambities van Fortior en zorgt ervoor dat de kwaliteit van onderwijs en de betrokkenheid van leerlingen stijgt”, verzekert bovenschoolse ict’er Arno Coenders.