Met Prowise GO kan ieder kind zich optimaal ontwikkelen

Leerlingen die gepersonaliseerd leren in de klas met de hulp van Prowise GO

“Wij gebruiken ict voor gepersonaliseerd leren. Ieder kind wordt gezien en krijgt een aangepast leerplan.”

RBOB de Kempen bestaat uit 14 Brabantse basisscholen die allemaal overstappen op de online leeromgeving Prowise GO. Openbare basisschool de Sleutelaar in Bladel behoort tot de eerste lichting scholen die al ‘om’ zijn. Roy Pellegrom (locatiedirecteur en overkoepelend ict’er) vertelt waarom de stichting koos voor Prowise GO. “Wij gebruiken ict voor gepersonaliseerd leren.”

Leerlingen die gepersonaliseerd leren in de klas met de hulp van Prowise GO

Locatiedirecteur Roy Pellegrom vertelt dat alle scholen binnen RBOB de Kempen gebruik maakten van SKOOL. Omdat dit platform gaat stoppen, liet hij zich uitgebreid informeren over andere oplossingen. Vanwege het feit dat binnen de stichting veel leerlingen op Chromebooks werken, was al snel duidelijk dat het een digitale leeromgeving moest worden. “We zijn op deze school drie jaar geleden gestart met gepersonaliseerd leren. Dat heeft heel veel positieve reacties en resultaten opgeleverd. We willen dat ieder kind zich optimaal kan ontwikkelen, ook op digitaal gebied. Daarom zijn we verschillende mogelijkheden gaan bekijken: Cloudwise, Miloo en Prowise GO. Omdat bij Prowise heel veel onderwijsmensen werken en het bedrijf echt op educatie gericht is, was dat voor ons de juiste match.”

 

Gepersonaliseerd leren
Roy geeft aan dat een leerkracht zich met de kinderen moet kunnen bezighouden. Alles wat je daarvoor nodig hebt qua ict, moet eigenlijk niet te ingewikkeld zijn. Leerkrachten moeten het snel kunnen begrijpen en inzetten, zodat het resultaat direct volgt. “Ik ben ervan overtuigd dat je met ict-middelen (hardware en software) kinderen optimaal kunt laten ontwikkelen. Dat is het uitgangspunt van onze stichting en zeker ook hier op deze school. We werken met gepersonaliseerd leren. Ieder kind wordt gezien en krijgt een aangepast leerplan. Ict heeft daarin een belangrijke rol. Het platform GO is een nieuw product, maar past perfect bij wat wij aan het doen zijn. Als ik het enthousiasme binnen de stichting zie, en ervaar hoe graag mensen er mee aan de slag gaan, weet ik zeker dat we de goede keuze hebben gemaakt.“