Digitalisering in stroomversnelling

Prowise touchscreen en software op Basisschool de Keijenberg

“Met Prowise Learn oefenen onze leerlingen altijd op hun eigen niveau en worden opdrachten automatisch nagekeken.”

Basisschool de Keijenberg is sinds de herfstvakantie verhuisd naar een splinternieuw pand en vertrouwt sindsdien qua digitale leermiddelen en ict volledig op Prowise. Directrice Manja de Hond vertelt over de verbeteringen en waarom de school een voorbeeld wil zijn voor de hele SKOVV-stichting.

 

Prowise touchscreen en software op Basisschool de Keijenberg

De Keijenberg in Renkum is ontstaan na het samengaan van de Don Bosco-school en de Vita Vera. Na de fusie en de verhuizing krijgen rond de 230 leerlingen basisonderwijs in een fraai modern schoolgebouw, dat volledig is uitgerust met Prowise-producten. De school maakt onderdeel uit van de Stichting Katholiek Onderwijs Veluwe-Vallei (SKOVV), dat onderwijs aanbiedt in Barneveld, Bennekom, Ede, Renkum, Rhenen, Veenendaal en Wageningen.

 

Oude situatie
Manja geeft aan dat er op de oude locaties, vóór de fusie, niet veel geïnvesteerd werd in ict. Leerkrachten werkten met oude producten en ervaarden alle problemen die daarbij kwamen kijken. Van langzame computers tot haperende digiborden. “Met het oog op de verhuizing was er niet veel mogelijk qua ict-investering. Omdat de computers en digiborden niet voldeden, was er ook veel frustratie richting de partij waar we toen mee werkten.”